Evlilik Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Evlilik, insanoğlunun fıtratı gereği en temel ihtiyaçlardan bir tanesidir. Evlilik hakkında bilinmesi gerekenler ile ilgili bazı konulara değinmek gerekirse, dünya neslinin çoğalması, dolayısıyla da yeni bireylerin hayat bulması için atılan ilk tohumdur evlilik. Paylaşmaktır, dostluktur, huzurdur, samimiyettir evlilik. Toplumu oluşturan evlilik müessesesi, aile denilen oluşumun inşa edilmesinin de alt yapısıdır. Kimileri için bir huzur, kimileri için ise bir kâbustur evlilik. Dünya üzerinde hala devam eden, kıyamete kadar da devam edecek olan böylesi önemli sosyolojik bir müessesede her insan mutluluğun doruklarını yaşamak ister. Bunun için de her bir ferde ayrı ayrı sorumluluklar düşer. Öncelikle bilinmelidir ki, evliliğin fertler için bir kabusa dönüşmemesi için karşılıklı empati en önemli etkenlerden bir tanesidir. Fedakârlık da gerektiren bu müessese, Sokrates’in ifadesiyle, evlenmeden gözü dört açmak evlendikten sonra da bir gözü kapatmaktır. Hakiki bir şefkate ve yakınlığa muhtaç olan insan, evlilik kurumuyla birçok ihtiyacını giderebilmekte, bu sebeple toplumun sağlıklı bir hal almasında da önemli rol oynamaktadır.
Evlilik Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Eşler arasındaki saygı ve sevgi, samimiyet ve şeffaflık, dürüstlük ve güven aile kurumunun sağlıklı işleyişine, bu işleyiş de toplumun sağlam ve güçlü olmasına imkân tanıyacaktır. Evliliği sadece tozpembe hayallerden ibaret sananların büyük bir yanılgıya düşmeleri de kaçınılmazdır. Çiftler, evliliği makul gerçeklikler üzerine hayal etmelidir. Çünkü evlilik bazı gerçeklerle de yüzleşmektir. Ekonomik, kültürel ve sosyal etkenler olduğu gibi fizyolojik ve psikolojik etkenlerin de evlilik hayatında eşlerin karşısına çıkacağı muhakkaktır. Malumdur ki bu etkenler her zaman olumlu olacak değildir, olumsuzlukları da beraberinde getirebilecek bu etkenler, evliliğin zedelenmesine değil; dayanışma ve paylaşmanın artması suretiyle yuvanın pekişmesine sebep olmalıdır. Bu sıkıntılarla karşılaşmamak için eş seçimi yaparken her iki tarafın da dikkatli olması gerekir. Dikkatli yapılan evliliklerde aile hayatı bir sevgi yumağına dönüşür. Bu sevgi yumağında cefayı da sefayı da birlikte göğüsleyen eşler, işte o zaman mutluluğu yakalayabilmiş demektir. Evlilik kurumunda gönül ve kalp birlikteliğinin yanı sıra alınacak ortak kararlar ve yardımlaşma da temel mihenk taşlarıdır. Evlilikte istişare ve iş bölümü olmadığı müddetçe bu kutsal müessese ataerkil bir yapıya dönüşecek ve çoğunlukla olumsuz sonuçların doğmasına neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için hem kadına hem de erkeğe görevler düşer. Bu görevlerin başında her iki tarafında dinleyici taraf olması gerekir.
Bir yuvada iletişim, eşlerin birbirlerini ifade edebilmeleri için olmazsa olmazdır. Her iki tarafın da birbirini öğrenmesi gerekir ki bu da iletişim kurmaktan geçer. Hata yapmayan insan yoktur; eşler arasında hataların olması da kaçınılmazdır. Özellikle eşler, ilk senelerin bir geçiş dönemi olduğunu unutmamalı bu farkındalıkla birbirlerine karşı anlayışlı olmalıdır. ‘Gönül alma’ esasına dayalı olan evlilikler, birçok sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilecek ve eşler arasındaki bağlılığı da artıracaktır. Bu kutsal müessesenin huzur, saadet ve şefkat temelli olması için evli çiftlerin ya da evliliğe adım atacak âşıkların bu anlatılanlar ışığında hareket etmesi gerekir ki bu da yuvanın asıl anahtarıdır. Evlilik hakkında bilinmesi gerekenler ile ilgili sizlere faydalı bir paylaşım hazırlayabildiysek ne mutlu bize.
Kartal Düğün Salonları Yakamoz Gala Olarak tüm çiftlerimize mutluluk dileriz…
Evlilik Hakkında
Rezervasyon: 0216 370 56 06